Vándorkovász Porta

Hagyományos gazdálkodás Dél-Borsodban

Gyümölcsös program - a kezdetek

2012. december 27. - VándorkovászPorta

P1090690.JPG

      

Arról már röviden írtam, hogy mi lenne a Hagyományos gyümölcsös program célja, a következő néhány bejegyzésben szeretném azt is egy kicsit részletezni, hogy mi történt eddig, és tavasztól milyen programokat tervezünk (amelyeken szeretettel várunk mindenkit akiket érdekelnek a gyümölcsfák!).

      A program két koncepció mentén zajlik: az egyik a Dél-Borsodi Régióban a történelmi, hagyományos és helyi fajták felmérése, a másik pedig egy csemetekert létrehozása és ezeknek a fajtáknak a szaporítása, majd a gyümölcsfák visszajuttatása a faluközösségekbe. A projekteket a Bese Természetvédelmi Egyesület és a ESSRG csoport valósítja meg.

      Mindkét projekthez lehet kapcsolódni, szívesen várjuk az önkéntesek jelentkezését a kiss.dorottya@essrg.hu vagy a bese.t.egyesulet@gmail.com címen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://helyigyumolcs.blog.hu/api/trackback/id/tr964982012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása