Vándorkovász Porta

Hagyományos gazdálkodás Dél-Borsodban

Udvarhelyszéki Gyümölcsút

2014. március 08. - VándorkovászPorta

   Az előző bejegyzésben Szávai Márton bácsiról írtunk, akivel Drávafokon találkoztunk. A Kárpát-medencei Gyümölcsész Hálózat éves ülésén megismertünk még egy nagyon jó kezdeményezést is az ötletgazda Bándi Ferenctől: Az Udvarhelyszéki Gyümölcsutat.

   Bár még messze van a nyár, de ha valaki úgy tervezi, hogy Erdélyben tölti a szabadságát, netalán kerékpárt is vinne magával, annak mindenképpen végig kell tekernie a 75 km-es Gyümölcsút valamelyik szakaszán. De gyalogosan is érdemes felkeresni a főbb állomásokat! Remélem az alábbi videó mosolygós lánykája meghozza a kedveteket...

 

"Az Udvarhelyszéki Gyümölcsút, mint tematikus zöldút, egy 75 kilométer hosszú kerékpáros túraútvonal, amely 14 település és 5 község területén halad át. 
Az érintett települések közé tartozik Székelypálfalva, Firtosváralja, Énlaka, Firtosmartonos, Csehétfalva, Tordátfalva, Tarcsafalva, Bencéd, Kecset, Farkaslaka, Székelyszentlélek, Nyikómalomfalva, Sükő és Farcád.
A 75 km hosszú túraútvonalon piros C betű és egy aranysárga alma, mint a Gyümölcsút saját jelzése, valamint 21 darab információs és 86 darab ismertető-irányjelző tábla segít a túrázónak a tájékozódásban."

Forrás: http://gyumolcsut.ro/index.php/a-gyumolcsutrol/tortenete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://helyigyumolcs.blog.hu/api/trackback/id/tr695841410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása