Vándorkovász Porta

Hagyományos gazdálkodás Dél-Borsodban

Közösségi gazdálkodás mintaprogram

2014. április 15. - VándorkovászPorta

Kép1.jpgA Fenntartható Dél-Borsod programban részt vevő egyik szervezet, a Bese Természetvédelmi Egyesület a Svájci-Magyar Civil Alaptól támogatást nyert egy  biodiverzitás növelésre építő közösségi gazdálkodás elindítására Dél-Borsodban. A program egyik célja a helyi tájfajta zöldségek és gyümölcsök összegyűjtése és egy térségi magbank létrehozása, ezzel szorosan kapcsolódva a Fenntartható Dél-Borsod programhoz.

 

Az Egyesület honlapján egy blog is indult, amelyben bemutatják a céljaikat, tevékenységeiket illetve itt találhattok információt az eseményekről, mivel lehetősége nyílik bárkinek bekapcsolódni a közösségi tevékenységekbe: például gyümölcsfák metszése, befőzés, lekvárfőzés, házi szörp, paradicsomlé valamint tészta készítés.

Örömmel ajánljuk: beseegyesulet.hu/kozossegi-gazdalkodas

 

A bejegyzés trackback címe:

https://helyigyumolcs.blog.hu/api/trackback/id/tr455886957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása