Vándorkovász Porta

Hagyományos gazdálkodás Dél-Borsodban

Projektötletek

2014. március 02. - VándorkovászPorta

Február 16-ig 10 projektötlet érkezett be 8 településről. Annak különösen örültünk, hogy gyümölcsfák ültetésére szinte mindenki pályázott. A szakmai zsűri értékelése után, március közepén hirdetjük ki, hogy kiket tudunk támogatni.

 Tavaly 3 projektötlet valósult meg:

- Ároktőn kültéri gyógynövényszárító és gyümölcsaszaló épült, valamint besztercei szilvafákat ültettek és egy befőzőautomatát is vásároltak. A csoport szeretné, ha a helyiek itt meg tudnák aszalni a saját gyümölcseiket, és készíthetnek saját házi ételízesítőt is zöldségekből.

- Tiszakeszin egy közösségi kemence épült, amely mellett tavasztól kicsik és nagyok tanulhatnak egymástól, arról amit még nagyanyáink tudtak és amit ezekből újra lehet értelmezni a mai körülményekhez igazodva.

- Tiszavalkon földiepret, gyümölcsfákat és - bokrokat ültettek, és már tavaly is tartósítószer mentesen befőztek és ivólevet készítettek az újonnan vásárolt eszközökkel- saját maguk, valamint az idősek otthona számára.

Ezek a megvalósított ötletek mindenképpen jó példát mutatnak, hogy nem reménytelen dolog ebben a térségben is új dolgokba fogni, és olyan kezdeményezések részesei lenni, amely előnyeit az egész környezet érzékeli.

Keressétek a már megvalósított ötleteket és csatlakozzatok hozzájuk! Mindenkit szeretettel várnak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://helyigyumolcs.blog.hu/api/trackback/id/tr795840430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása