Vándorkovász Porta

Hagyományos gazdálkodás Dél-Borsodban

Események és tervek

2013. október 02. - VándorkovászPorta

Múlt héten Svájcban jártunk a Let's Liberate Diversity nemzetközi konferencián, ahol bemutattuk a programunkat, és sok olyan emberrel találkoztunk, akik részt vesznek fajtamentésben, bár elsősorban zöldség- és gabonanövényeknél. Nemsokára egy részletes, fényképekkel illusztrált beszámolóval is szolgálunk, de pillanatnyilag alaposan be van osztva az időnk.

Egy rövid kiadvány készítünk ugyanis Hagyományos gazdálkodás a Dél-Borsodban címmel, amelyben a térségünk tájgazdálkodásának, növénytermesztésének (külön kiemelve a gyümölcsöket) és állattenyésztésének a történetét, hagyományait mutatjuk be. Emellett szeretnénk némi iránymutatást is nyújtani, hogy az elmúlt évszázadok tapasztalataiból, hagyományaiból mik azok, amelyek ma is megállják a helyüket, csak az elmúlt évtizedek globális folyamatai hatására háttérbe szorultak.

P1100160.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://helyigyumolcs.blog.hu/api/trackback/id/tr935548322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása