Vándorkovász Porta

Hagyományos gazdálkodás Dél-Borsodban

Fenntartható Dél-Borsod

2012. november 14. - VándorkovászPorta

  Röviden a lényeg: a Fenntartható Dél-Borsod program azért indult el, hogy a térségben olyan agroökológiai kezdeményezések jelenjenek meg, amelyek amellett, hogy megőrzik, illetve növelik a biodiverzitást (szűkebben véve az agrobiodiverzitást), elősegítik a fenntartható módon történő tájhasználatot. Jelenleg két jelentős projekt zajlik, egyrészt Hagyományos gyümölcsös program, amelyet egy későbbi bejegyzésben részletezünk, illetve egy másik projekt, amelynek keretében a helyben élőket szeretnénk támogatni olyan kis projektek megvalósításában, amelyek a Borsodi-Mezőség tájképének és fenntartható életmódjának fejlesztésében játszanak szerepet.

    Összességében az a célunk, hogy a vidéki emberek életében újra megjelenjen az önfenntartásra való igény, hogy észrevegyük a minket körbevevő számtalan értéket és lehetőséget, és ne a nagyvárosokban keressük az egyre kevésbé biztos megélhetést.

k.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://helyigyumolcs.blog.hu/api/trackback/id/tr554906453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása